Sałatka owocowo-warzywna z łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1959
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia
- 30 g zielonego groszku w łupinie
- 4 ziemniaki
- 4 pomidorki sherry
- 1 awokado
- 1 dojrzałe mango
- 1 główka sałaty
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka majonezu
- mielony pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skory i pokroić w cienkie plastry do miski. Do ziemniaków dodać pokrojoną na kawałki pomidory oraz sałatę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników w misce. Mango oraz awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników. Następnie łososia wędzonego pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dodać majonez, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)