Sałatka owocowo-warzywna z łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1959
Sałatka owocowo-warzywna z łososiem
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia
  • 30 g zielonego groszku w łupinie
  • 4 ziemniaki
  • 4 pomidorki sherry
  • 1 awokado
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 główka sałaty
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • mielony pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skory i pokroić w cienkie plastry do miski. Do ziemniaków dodać pokrojoną na kawałki pomidory oraz sałatę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników w misce. Mango oraz awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników. Następnie łososia wędzonego pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dodać majonez, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów