Sałatka z orzechami, łososiem i chlebem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 514
Składniki:
- 100 g wędzonego łososia w plastrach
- 4 kromki chleba orkiszowego
- 4 rzodkiewki
- 2 czerwone słodkie papryki
- 2 marchewki
- 2 łyżki orzechów nerkowca
- 2 łyżki łuskanych orzechów laskowych
- 2 łyżki oleju lnianego
- świeża roszponka
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i roszponkę umyć i odsączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewkę pokroić drobno i dodać do startej marchwi w misce. Paprykę czerwoną pozbawić nasion, pokroić na kawałki i dodać do całości. Dodać do tego roszponkę, orzechy nerkowce i wlać do tego olej lniany. Wszystko dokladnie wymieszać, przełożyć na talerz i podawać z chlebem orkiszowym.
Komentarze (0)