Sałatka z orzechami, łososiem i chlebem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 514
Sałatka z orzechami, łososiem i chlebem
fot. wuestenigel (elements.envato.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g wędzonego łososia w plastrach
  • 4 kromki chleba orkiszowego
  • 4 rzodkiewki
  • 2 czerwone słodkie papryki
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki orzechów nerkowca
  • 2 łyżki łuskanych orzechów laskowych
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • świeża roszponka

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i roszponkę umyć i odsączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewkę pokroić drobno i dodać do startej marchwi w misce. Paprykę czerwoną pozbawić nasion, pokroić na kawałki i dodać do całości. Dodać do tego roszponkę, orzechy nerkowce i wlać do tego olej lniany. Wszystko dokladnie wymieszać, przełożyć na talerz i podawać z chlebem orkiszowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów