Panzanella z chlebem, łososiem, papryką i rukolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2020
Składniki:
- 30 g wędzonego łososia
- 6 pomidorków cherry
- 6 czarnych oliwek z zalewy
- 3 pomidory pomarańczowe
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 kromki czerstwego chleba
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 pęczek rukoli
- 1 cebula
- 1 łyżka kaparów w zalewie
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Kromki chleba pokroić w kostkę, zalać sokiem z cytryny i włożyć do miski. Dodać do nich pokrojonego na drobne kawałki łososia, oliwki, kapary, cebulę pokrojona w kostkę i rukolę. Pomidory cherry przekroić na połowy, pomidory pomarańczowe pokroić w plastry, a paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać ze skóry i pokroić na kawałki, a następnie dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dodać oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)