Panzanella z chlebem, łososiem, papryką i rukolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1824
Panzanella z chlebem, łososiem, papryką i rukolą
fot. WordRidden / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonego łososia
  • 6 pomidorków cherry
  • 6 czarnych oliwek z zalewy
  • 3 pomidory pomarańczowe
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 kromki czerstwego chleba
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 pęczek rukoli
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kaparów w zalewie
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Kromki chleba pokroić w kostkę, zalać sokiem z cytryny i włożyć do miski. Dodać do nich pokrojonego na drobne kawałki łososia, oliwki, kapary, cebulę pokrojona w kostkę i rukolę. Pomidory cherry przekroić na połowy, pomidory pomarańczowe pokroić w plastry, a paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać ze skóry i pokroić na kawałki, a następnie dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dodać oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów