Halibut z makaronem orkiszowym i orzeszkami pinii
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2241
Składniki:
- 200 g mrożonych filetów z halibuta
- 30 g makaronu orkiszowego świderki
- 2 łyżki orzeszków pinii
- 2 łyżki masła
- 1 brokuł
- 1 pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Filety z halibuta rozmrozić, oprószyć pieprzem oraz solą, przełożyć na sito w naczyniu do gotowania na parze, ugotować do miękkości i dodać do makaronu. Brokuła podzielić na różyczki, zalać lekko osoloną wodą, ugotować, odcedzić i dodać do składników. Masło stopić w rondelku, dodać do niego część pokrojonego drobno koperku (pozostałą część pozostawić do dekoracji), orzeszki pinii, oprószyć szczyptą soli i smażyć przez 40 sekund na małym ogniu. Potem ściągnąć z ognia i dodać do potrawy. Całość udekorować pozostawioną częścią zielonego koperku.
Komentarze (0)