Sałatka warzywna z grzankami, kiełbasą i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1803
Składniki:
- 30 g kiełbasy chorizo
- 30 g zielonego groszku w łupinie
- 30 g łuskanego zielonego groszku
- 20 g sera feta
- 8 młodych małych ziemniaków
- 2 kromki chleba czerstwego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka pikantnego keczupu
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak, zielony groszek i łuskany groszek wyłożyć na talerz. Ziemniaki dokładnie wyszorować, przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą w taki sposób, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do warzyw na talerzu. Kiełbasę pokroić na kawałki i dodać do składników. Chleb czerstwy pokroić ostrym nożem w kostkę, zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni, ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko posypać pokruszonym drobno serem feta i polać pikantnym keczupem.
Komentarze (0)