Sałatka warzywna z grzankami, kiełbasą i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1602
Sałatka warzywna z grzankami, kiełbasą i serem
fot. Adrian Purser / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g kiełbasy chorizo
  • 30 g zielonego groszku w łupinie
  • 30 g łuskanego zielonego groszku
  • 20 g sera feta
  • 8 młodych małych ziemniaków
  • 2 kromki chleba czerstwego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka pikantnego keczupu
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak, zielony groszek i łuskany groszek wyłożyć na talerz. Ziemniaki dokładnie wyszorować, przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą w taki sposób, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do warzyw na talerzu. Kiełbasę pokroić na kawałki i dodać do składników. Chleb czerstwy pokroić ostrym nożem w kostkę, zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni, ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko posypać pokruszonym drobno serem feta i polać pikantnym keczupem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów