Sałatka z grzankami, kiełbasą i fetą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2229
Składniki:
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 15 g sera feta
- 10 g zielonego groszku w łupinie
- 6 młodych ziemniaków
- 2 peta kiełbasy śląskiej
- 2 kromki chleba tostowego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka pikantnego keczupu
- 1 główka salaty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, następnie zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do sałaty na talerzu. Dodać do tego osączony z zalewy zielony groszek oraz groszek w łupinie. Kiełbasę pokropić na kawałki, przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami wody i zagotować. Zagotowaną odcedzić i dodać do pozostałych składników. Chleb tostowy pokroić w kostkę, po czym zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni i dodać do całości. Wszystko posypać serem feta, oprószyć pieprzem oraz solą, i polać pikantnym keczupem.
Komentarze (0)