Sałatka z grzankami, kiełbasą i fetą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2229
Sałatka z grzankami, kiełbasą i fetą
fot. Adrian Purser / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 15 g sera feta
  • 10 g zielonego groszku w łupinie
  • 6 młodych ziemniaków
  • 2 peta kiełbasy śląskiej
  • 2 kromki chleba tostowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka pikantnego keczupu
  • 1 główka salaty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, następnie zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do sałaty na talerzu. Dodać do tego osączony z zalewy zielony groszek oraz groszek w łupinie. Kiełbasę pokropić na kawałki, przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami wody i zagotować. Zagotowaną odcedzić i dodać do pozostałych składników. Chleb tostowy pokroić w kostkę, po czym zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni i dodać do całości. Wszystko posypać serem feta, oprószyć pieprzem oraz solą, i polać pikantnym keczupem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów