Sałatka warzywna z grillowanym serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 749
Składniki:
- 400 g sera Camembert
- 200 g miąższu z dyni
- 100 g sera Gorgonzola
- 4 gotowane czerwone buraczki
- 4 pomidorki cherry
- 2 łyżki tłuczonych orzechów pekan
- 2 łyżki tłuczonych orzechów nerkowca
- 1 główka sałaty strzępiastej
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Sałatę umyć, odsączyć z wody i wyłożyć na talerz.. Pomidory umyć, pokroić na małe kawałki i dodać do sałaty na talerzu. Buraczki ugotowane obrać ze skóry, pokroić je w kostkę i dodać do warzyw na talerzu. Dodać starty na tarce jarzynowej o grubych oczkach miąższ z dyni. Ser Camembert przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i zrumienić go z obu stron. Po zrumienieniu ściągnąć go z grilla, połamać na kawałki i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, mielonego czarnego pieprzu, posypać tłuczonymi orzechami pekan oraz nerkowca i serem Gorgonzola.
Komentarze (0)