Sałatka warzywna z grillowanym serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 566
Sałatka warzywna z grillowanym serem
fot. Laurel Fan (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g sera Camembert
  • 200 g miąższu z dyni
  • 100 g sera Gorgonzola
  • 4 gotowane czerwone buraczki
  • 4 pomidorki cherry
  • 2 łyżki tłuczonych orzechów pekan
  • 2 łyżki tłuczonych orzechów nerkowca
  • 1 główka sałaty strzępiastej
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Sałatę umyć, odsączyć z wody i wyłożyć na talerz.. Pomidory umyć, pokroić na małe kawałki i dodać do sałaty na talerzu. Buraczki ugotowane obrać ze skóry, pokroić je w kostkę i dodać do warzyw na talerzu. Dodać starty na tarce jarzynowej o grubych oczkach miąższ z dyni. Ser Camembert przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i zrumienić go z obu stron. Po zrumienieniu ściągnąć go z grilla, połamać na kawałki i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, mielonego czarnego pieprzu, posypać tłuczonymi orzechami pekan oraz nerkowca i serem Gorgonzola.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów