Sałatka warzywna z grillowanym bakłażanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1229
Składniki:
- 300 g sera feta
- 300 g ciecierzycy w zalewie
- 2 czerwone pomidorki cherry
- 2 żółte pomidorki cherry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 bakłażan
- sałata strzępiasta
- sól
- mielony pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Sałatę strzępiastą wyłożyć na talerz. Pomidorki pokroić na połowy i dodać do sałaty. Ciecierzycę odsączyć z zalewy i dodać do warzyw na talerzu. Dodać do tego pokrojony w kostkę ser feta. Bakłażana pokroić w krążki o grubości 1 cm, skropić je oliwą z oliwek, oprószyć mielonym pieprzem ziołowym i szczyptą soli. Następnie przełożyć go na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć go z grilla i dodać do całości.
Komentarze (0)