Sałatka warzywna z grillowanym bakłażanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1229
Sałatka warzywna z grillowanym bakłażanem
fot. DanielVincek / elements.envato.com

Składniki:

  • 300 g sera feta
  • 300 g ciecierzycy w zalewie
  • 2 czerwone pomidorki cherry
  • 2 żółte pomidorki cherry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • sałata strzępiasta
  • sól
  • mielony pieprz ziołowy

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Sałatę strzępiastą wyłożyć na talerz. Pomidorki pokroić na połowy i dodać do sałaty. Ciecierzycę odsączyć z zalewy i dodać do warzyw na talerzu. Dodać do tego pokrojony w kostkę ser feta. Bakłażana pokroić w krążki o grubości 1 cm, skropić je oliwą z oliwek, oprószyć mielonym pieprzem ziołowym i szczyptą soli. Następnie przełożyć go na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć go z grilla i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów