Sałatka warstwowa
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5357
Składniki:
- 1 mały słoik marynowanego selera
- puszka kukurydzy
- 4 ugotowane jajka
- 30 dkg mortadeli
- 4 plastry ananasa
- mały por
- 2 kwaskowate jabłka
- 20 dkg sera żółtego
- mały majonez
Opis przygotowania:
Seler i kukurydzę odlać. Jajka zetrzeć na tarce. Wędlinę, ananas, biały por drobno pokroić. Jabłka obrać. Żółty ser i jabłka potrzeć na tarce jarzynowej. Na dno salaterki dać warstwę majonezu, na niej układać pozostałe składniki. Każdą warstwę lekko ugniatać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Smacznego.
Komentarze (3)
Powinno być < Mały słoik marynowanego selera> Przepraszam, gapa ze mnie
Żaden problem, poprawiłem, dzięki. :)
Bardzo dziękuję za poprawienie przepisu.