Sałatka warstwowa

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4642

Składniki:

  • 1 mały słoik marynowanego selera
  • puszka kukurydzy
  • 4 ugotowane jajka
  • 30 dkg mortadeli
  • 4 plastry ananasa
  • mały por
  • 2 kwaskowate jabłka
  • 20 dkg sera żółtego
  • mały majonez

Opis przygotowania:

Seler i kukurydzę odlać. Jajka zetrzeć na tarce. Wędlinę, ananas, biały por drobno pokroić. Jabłka obrać. Żółty ser i jabłka potrzeć na tarce jarzynowej. Na dno salaterki dać warstwę majonezu, na niej układać pozostałe składniki. Każdą warstwę lekko ugniatać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Smacznego.

Autor: irena

3 komentarze

Powinno być < Mały słoik marynowanego selera> Przepraszam, gapa ze mnie

Żaden problem, poprawiłem, dzięki. :)

Bardzo dziękuję za poprawienie przepisu.

Podobne przepisy