Sałatka Waldorf
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1861
Składniki:
- 100 ml śmietany 18%
- 20 g łuskanych orzechów włoskich
- 1 słodkie jabłko
- 1 grono białego winogrona
- 1 łodyga selera naciowego
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Jabłko przekroić, pozbawić nasion, a miąższ pokroić w drobną kostkę do miski. Winogrona obrać z łodygi i dodać do pokrojonego jabłka w misce. Łodygę selera naciowego pokroić na małe kawałki i dodać do składników. Następnie śmietanę zmieszać ze szczyptą soli i polać nią całość. Wszystko przełożyć do salaterki i posypać łuskanymi orzechami włoskimi.
Komentarze (0)