Sałatka Waldorf

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1861
Sałatka Waldorf
fot. Nillerdk / CC-BY 3.0

Składniki:

  • 100 ml śmietany 18%
  • 20 g łuskanych orzechów włoskich
  • 1 słodkie jabłko
  • 1 grono białego winogrona
  • 1 łodyga selera naciowego
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Jabłko przekroić, pozbawić nasion, a miąższ pokroić w drobną kostkę do miski. Winogrona obrać z łodygi i dodać do pokrojonego jabłka w misce. Łodygę selera naciowego pokroić na małe kawałki i dodać do składników. Następnie śmietanę zmieszać ze szczyptą soli i polać nią całość. Wszystko przełożyć do salaterki i posypać łuskanymi orzechami włoskimi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów