Sałatka truskawkowo-warzywna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1037
Składniki:
- 400 g truskawek
- 2 pęczki świeżego szpinaku
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka orzechów pecan
- szczypta soli
- szczypta mielonego białego pieprzu
Opis przygotowania:
Truskawki oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić w ćwiartki i dodać do szpinaku w misce wraz z orzechami pecan. Następnie ocet balsamiczny wymieszać z kubku z oliwą z oliwek, szczyptą soli, mielonym białym pieprzem, polać tym całość i wszystko wymieszać.
Komentarze (0)