Sałatka truskawkowo-pomarańczowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1498
Składniki:
- 3 pomarańcze
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 garść świeżej mięty
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka octu balsamicznego
Opis przygotowania:
Truskawki, pomarańcze oraz miętę umyć i osączyć z wody. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na ćwiartki i przełożyć do miski. Pomarańcze obrać ze skóry, po czym dwa z nich pokroić na kawałki, natomiast z jednego wycisnąć sok. Pokrojone pomarańcze dodać do truskawek wraz z pokrojoną drobno miętą. Sok z wyciśniętej pomarańczy zmieszać z sokiem z limonki, octem balsamicznym i cukrem brązowym. Wszystkie składniki wymieszać, aby cukier się rozpuścił i zalać pokrojone wcześniej owoce z miętą. Całość ponownie wymieszać i wstawić na 20 minut do lodówki.
Komentarze (1)
Nie wiem czy wytrzymam 20 minut w lodówce Pycha :)