Sałatka pomidorowa z serem i rukolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1366
Składniki:
- 30 g sera Gorgonzola
- 4 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona cebula
- pęczek rukoli
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Następnie nałożyć na nie ser Gorgonzola. Cebulę czerwoną pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Szczypiorek pokroić drobno i posypać nim całość. Wszystko oprószyć szczyptą soli, posypać rukolą i skropić oliwa z oliwek.
Komentarze (0)