Sałatka pieczarkowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2833
Składniki:
- 50 dkg pieczarek
- cebula
- 4 jajka
- 2 ogórki kiszone
- papryka czerwona
- puszka kukurydzy
- majonez
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Opis przygotowania:
Pieczarki pokroić w dość grube plasterki i udusić z cebulą. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w drobne paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Kukurydzę odsączyć. Połączyć wszystko, doprawić solą i pieprzem - wymieszać z majonezem. Doskonała jako dodatek do wędlin.
Komentarze (0)