Sałatka paprykowo-pieczarkowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2274
Składniki:
- 200 g pieczarek
- 100 g sera feta
- 2 jajka
- 2 pomidory
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 główka salaty
- 1 opakowanie oliwek w zalewie
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Warzywa dokładnie umyć. Pieczarki sparzyć wrzątkiem, pokroić w plastry i wrzucić do salaterki. Oliwki wraz z zalewą dodać do pieczarek, wymieszać i odstawić na 10 minut. W tym czasie sałatę drobno. Paprykę przekroić na połowy, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Pomidory i ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do oliwek, doprawić solą, pieprzem i posypać serem feta. Całość przemieszać i podawać do spożycia.
Komentarze (0)