Sałatka paprykowo-pieczarkowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2105
Sałatka  paprykowo-pieczarkowa
fot. robad0b / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g pieczarek
  • 100 g sera feta
  • 2 jajka
  • 2 pomidory
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 główka salaty
  • 1 opakowanie oliwek w zalewie
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Warzywa dokładnie umyć. Pieczarki sparzyć wrzątkiem, pokroić w plastry i wrzucić do salaterki. Oliwki wraz z zalewą dodać do pieczarek, wymieszać i odstawić na 10 minut. W tym czasie sałatę drobno. Paprykę przekroić na połowy, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Pomidory i ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do oliwek, doprawić solą, pieprzem i posypać serem feta. Całość przemieszać i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów