Sałatka paprykowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3007
Składniki:
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 30 dag fasolki szparagowej gotowanej
- 3 ogórki małosolne
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Papryki sparzyć wrzątkiem. Usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Końce fasolki odkroić z obydwu stron. ugotować, odcedzić i pokroić na 2-centymetrowe kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, dodać szczypior, sól, pieprz i majonez. Wszystko razem ze sobą wymieszać.
Komentarze (0)