Pasta serowo-paprykowa z macą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2023
Składniki:
- 300 g macy
- Pasta:
- 300 b białego sera twarogowego
- 100 g tartego sera cheddar
- 2 łyżki jogurt grecki
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona, słodka papryka
- 1 łyżka sosu Sriracha
- 0,5 łyżeczki sosu Worcestershire
- sól
Opis przygotowania:
Paprykę czerwoną umyć, osączyć z wody i pozbawić nasion. Następnie przełożyć ją na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia i drobno posiekać. Biały ser twarogowy przepuścić do miski przez maszynkę do mięsa. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do sera w misce. Dodać do tego również posiekaną wcześniej, smażoną paprykę, tarty ser cheddar, majonez, jogurt, sos Sriracha i Worcestershire oraz szczyptę soli. Wszystko dokładnie rozmieszać widelcem i przełożyć do miski. Gotową pastę podawać z macą.
Komentarze (0)