Pasta serowo-paprykowa z macą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1833
Pasta serowo-paprykowa z macą
fot. Andrea_Nguyen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g macy
  • Pasta:
  • 300 b białego sera twarogowego
  • 100 g tartego sera cheddar
  • 2 łyżki jogurt grecki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona, słodka papryka
  • 1 łyżka sosu Sriracha
  • 0,5 łyżeczki sosu Worcestershire
  • sól

Opis przygotowania:

Paprykę czerwoną umyć, osączyć z wody i pozbawić nasion. Następnie przełożyć ją na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia i drobno posiekać. Biały ser twarogowy przepuścić do miski przez maszynkę do mięsa. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do sera w misce. Dodać do tego również posiekaną wcześniej, smażoną paprykę, tarty ser cheddar, majonez, jogurt, sos Sriracha i Worcestershire oraz szczyptę soli. Wszystko dokładnie rozmieszać widelcem i przełożyć do miski. Gotową pastę podawać z macą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów