Rolada paprykowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3485
Składniki:
- 4 papryki czerwone
- 15 dag szynki wędzonej
- 15 dag sera żółtego
- 4 łyżeczki majonezu
- natka zielonej pietruszki
- sałata
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Paprykę po umyciu i osuszeniu włożyć do mikrofalówki lub rozgrzanego piekarnika i opiec przez 3 minuty. Po jej zapieczeniu wyciągnąć i odstawić do ostygnięcia, następnie poprzecinać paprykę na plastry, usunąć z niej skórkę i nasiona. Pokroić bardzo drobno szynkę, ser żółty zetrzeć na tarce, skroić natkę pietruszki i dodając do wszystkich tych składników majonez. Całość dobrze wymieszać przyprawiając solą i pieprzem. Plastry papryki posmarować farszem, zawinąć w rulony i spiąć patyczkami do szaszłyków. Gotowe roladki układać na talerzu, który należy ozdobić zieloną sałatą.
Komentarze (0)