Jajka po florencku

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1300
Jajka po florencku
fot. Dani P.L. / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 plastry wędzonego bekonu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka tartego sera Gouda
  • pęczek szpinaku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Rozgrzać olej na patelni i dodać plastry bekonu i szpinak. Smażyć do czasu, aż bekon się przyrumieni. Wtedy wbić do tego jajka i posypać tartym serem żółtym. Wszystko oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć do czasu, aż ser się rozpuści. Gotowe ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy