Jajka po florencku
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3455
Składniki:
- 3 jajka
- 3 plastry wędzonego bekonu
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka tartego sera Gouda
- pęczek szpinaku
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Rozgrzać olej na patelni i dodać plastry bekonu i szpinak. Smażyć do czasu, aż bekon się przyrumieni. Wtedy wbić do tego jajka i posypać tartym serem żółtym. Wszystko oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć do czasu, aż ser się rozpuści. Gotowe ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)