Sałatka orzechowa z miodem i owocami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 551
Sałatka orzechowa z miodem i owocami
fot. ivankmit (elements.envato.com)

Składniki:

  • 4 słodkie jabłka
  • 4 banany
  • 4 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki tłuczonych orzechów ziemnych
  • 2 łyżki tłuczonych orzechów włoskich
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Jabłka, banany oraz mięte umyć i odsączyć z wody. Jabłka przekroić na połowy, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w cienkie plastry i przełożyć na talerz. Banany obrać ze skóry, pozbawić je końcówek , pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonych jabłek. Następnie całość posypać tłuczonymi orzechami włoskimi i ziemnymi. Wszystko polać miodem lipowym i udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów