Sałatka orzechowa z miodem i owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 551
Składniki:
- 4 słodkie jabłka
- 4 banany
- 4 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki tłuczonych orzechów ziemnych
- 2 łyżki tłuczonych orzechów włoskich
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Jabłka, banany oraz mięte umyć i odsączyć z wody. Jabłka przekroić na połowy, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w cienkie plastry i przełożyć na talerz. Banany obrać ze skóry, pozbawić je końcówek , pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonych jabłek. Następnie całość posypać tłuczonymi orzechami włoskimi i ziemnymi. Wszystko polać miodem lipowym i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)