Sałatka niedzielna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3033
Składniki:
- 1 seler z natką
- 1 banan
- 1 zielony ogórek
- 5 dag rodzynek
- natka pietruszki
- 4 łyżki sosu pomidorowego
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka keczupu
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Seler po umyciu pokroić na kawałki do 2 cm. Zalać wrzącą, lekko osoloną wodą i gotować przez 5 minut. Po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Obrać banana ze skórki i pokroić w talarki. Ogórka po obraniu pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć wrzątkiem, a następnie razem z pokrojonym bananem, ogórkiem i selerem wsypać do salaterki. Dodać śmietaną z łyżeczką keczupu, posypać pieprzem oraz solą do smaku i wszystko dobrze wymieszać. Gotową sałatkę podawać posypaną natką pietruszki.
Komentarze (0)