Omlet z wołowiną

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2928
Omlet z wołowiną
fot. clayirving / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g mielonego mięsa wołowego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 1 zielony ogórek
  • 1 dymka
  • 1/2 łyżeczki maggi
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidora pokroić w plastry. Ogórka obrać ze skóry i również pokroić w plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Dymkę obrać ze skóry i również pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać mielone mięso wołowe, wlać do tego sos sojowy, doprawić do smaku pieprzem, solą, maggi, wymieszać i smażyć do czasu, aż mięso zmieni kolor. Wtedy dodać do tego pokrojoną paprykę oraz dymkę i smażyć przez 2, 5 minuty. Jajka wbić do rondla, roztrzepać widelcem, po czym wlać do smażonych składników. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć do całkowitego ścięcia się jaj. Gotową potrawę ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Potem dodać do tego pokrojonego ogórka oraz pomidora.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów