Omlet z wołowiną
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3152
Składniki:
- 200 g mielonego mięsa wołowego
- 3 łyżki oleju
- 2 jajka
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 czerwona papryka
- 1 pomidor
- 1 zielony ogórek
- 1 dymka
- 1/2 łyżeczki maggi
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidora pokroić w plastry. Ogórka obrać ze skóry i również pokroić w plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Dymkę obrać ze skóry i również pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać mielone mięso wołowe, wlać do tego sos sojowy, doprawić do smaku pieprzem, solą, maggi, wymieszać i smażyć do czasu, aż mięso zmieni kolor. Wtedy dodać do tego pokrojoną paprykę oraz dymkę i smażyć przez 2, 5 minuty. Jajka wbić do rondla, roztrzepać widelcem, po czym wlać do smażonych składników. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć do całkowitego ścięcia się jaj. Gotową potrawę ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Potem dodać do tego pokrojonego ogórka oraz pomidora.
Komentarze (0)