Sałatka meksykańska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2666
Składniki:
- 300 g smażonego kurczaka bez skóry i kości
- 50 g majonezu
- 150 g kwaśnej śmietany
- 1/2 łyżki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki curry
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
- 2 świeże papryki
- 1 puszka kukurydzy (280 g)
- 1 puszka ananasa (250 g)
- 300 g mrożonego groszku
- pęczek pietruszki
Opis przygotowania:
Mięso z kurczaka pokrój na kawałki o grubości 1 cm. Wymieszaj z majonezem, śmietaną, sokiem z cytryny i curry. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Paprykę przekrój na ćwiartki, usuń zgrubienia i nasiona, umyj i pokrój na cienkie paski. Kukurydzę osącz na sitku, ananasa pokrój na kwałki. Groszek szybko przelej na sitku gorącą wodą, tak aby się szybko rozmroził. Do kurczaka dodaj warzywa, owoce i dobrze wymieszaj. Sałatkę przypraw do smaku i ozdób pietruszką.
Komentarze (0)