Pasta krabowa z bagietka, koprem i selerem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1738
Pasta krabowa z bagietka, koprem i selerem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 g rozpuszczonego masła
  • 30 g paluszków krabowych surimi
  • 5 łodyg selera naciowego
  • 4 kromki z bagietki (bez skóry, po 1,5 cm)
  • 1 koper włoski
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminku
  • 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki chili
  • 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • natka selera
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Koper włoski przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić na małe kawałki i przełożyć do miksera. Paluszki surimi obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do kopru w mikserze wraz z rozdrobnionymi kromkami z bagietki. Wlać do tego roztopione masło, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonym koprem, ostrą papryką i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki wstawić na 40 minut do lodówki, potem wyciągnąć i podawać do spożycia razem z łodygami selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów