Pasta krabowa z bagietka, koprem i selerem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1738
Składniki:
- 150 g rozpuszczonego masła
- 30 g paluszków krabowych surimi
- 5 łodyg selera naciowego
- 4 kromki z bagietki (bez skóry, po 1,5 cm)
- 1 koper włoski
- 0,5 łyżeczki mielonego kminku
- 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki chili
- 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- natka selera
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Koper włoski przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić na małe kawałki i przełożyć do miksera. Paluszki surimi obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do kopru w mikserze wraz z rozdrobnionymi kromkami z bagietki. Wlać do tego roztopione masło, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonym koprem, ostrą papryką i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki wstawić na 40 minut do lodówki, potem wyciągnąć i podawać do spożycia razem z łodygami selera.
Komentarze (0)