Sałatka koprowa

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1871
Sałatka koprowa
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 koper włoski
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0,5 szklanki tłuczonych pistacji
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Koper włoski umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Następnie sparzyć go 1 szklanką lekko osolonej wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Osączony koper oprószyć cukrem, pieprzem, wlać oliwę z oliwek, sok cytrynowy i dodać tłuczone pistacje. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów