Sałatka koprowa
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2062
Składniki:
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 koper włoski
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 szklanki tłuczonych pistacji
- 0,5 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Koper włoski umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Następnie sparzyć go 1 szklanką lekko osolonej wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Osączony koper oprószyć cukrem, pieprzem, wlać oliwę z oliwek, sok cytrynowy i dodać tłuczone pistacje. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut.
Komentarze (0)