Huevos
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2189
Składniki:
- 400 g czerwonej fasoli w zalewie
- 4 jajka
- 2 duże placki tortilli
- 2 ząbki czosnku
- 2 zielone papryczki chili
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 0,5 szklanki oleju
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Fasolę osaczyć z zalewy. Papryczki chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miksera. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonej papryki. Następnie wlać do tego 2 łyżki oleju i razem zmiksować na jednolitą masę. Rozgrzać pozostały olej na patelni, smażyć na nim placki tortilli, wbić na nie jajka, nałożyć zmiksowane wcześniej składniki i dodać do tego osączoną z zalewy fasolę. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu do czasu ścięcia się jaj. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.
Komentarze (0)