Huevos

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2189
Huevos
fot. william.neuheisel / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 4 jajka
  • 2 duże placki tortilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 zielone papryczki chili
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 0,5 szklanki oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Fasolę osaczyć z zalewy. Papryczki chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miksera. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonej papryki. Następnie wlać do tego 2 łyżki oleju i razem zmiksować na jednolitą masę. Rozgrzać pozostały olej na patelni, smażyć na nim placki tortilli, wbić na nie jajka, nałożyć zmiksowane wcześniej składniki i dodać do tego osączoną z zalewy fasolę. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu do czasu ścięcia się jaj. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów