Sałatka hawajska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1721
Składniki:
- 15 g tartego parmezanu
- 15 g tłuczonych pistacji
- 10 g wiórek kokosowych
- 6 mandarynek
- 2 łyżki mleka kokosowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 główka sałaty strzępiastej
- 1 zielony ogórek
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Dodać do tego pokrojonego w kostkę ogórka oraz obraną i pokrojoną drobno cebulę. Mandarynki obrać ze skóry, podzielić na plastry i dodać do pozostałych składników. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać oliwą z oliwek, octem balsamicznym, doprawić do smaku pieprzem białym oraz solą, wymieszać i przełożyć na talerz. Mleko kokosowe zmieszać z wiórkami kokosowymi, tartym parmezanem, tłuczonymi pistacjami, doprawić do smaku szczyptą soli i dodać do sałatki.
Komentarze (0)