Sałatka fasolowa z kukurydzą i nori

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1707
Sałatka fasolowa z kukurydzą i nori
fot. yoppy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 200 g białej fasoli w zalewie
  • 8 mini kolb kukurydzy w zalewie
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 płaty suszonego nori
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 główka sałaty
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Sałatę umyć, osączyć z wody, wyłożyć na talerz i zalać ją jogurtem naturalnym. Nori pokroić w cienką słomkę. Fasolę czerwoną i białą oraz mini kolby kukurydzy osączyć z zalewy. Kolby kukurydzy dodać do składników na talerzu. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać osączone wcześniej z zalewy oba rodzaje fasoli i pokrojone nori. Składniki na patelni doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć je razem na średnim ogniu do chwili, aż fasola zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów