Sałatka fasolowa z kukurydzą i nori
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1707
Składniki:
- 200 g czerwonej fasoli w zalewie
- 200 g białej fasoli w zalewie
- 8 mini kolb kukurydzy w zalewie
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 płaty suszonego nori
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 główka sałaty
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Sałatę umyć, osączyć z wody, wyłożyć na talerz i zalać ją jogurtem naturalnym. Nori pokroić w cienką słomkę. Fasolę czerwoną i białą oraz mini kolby kukurydzy osączyć z zalewy. Kolby kukurydzy dodać do składników na talerzu. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać osączone wcześniej z zalewy oba rodzaje fasoli i pokrojone nori. Składniki na patelni doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć je razem na średnim ogniu do chwili, aż fasola zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do całości.
Komentarze (0)