Sałatka fasolowa z kukurydzą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2078
Składniki:
- 400 g czerwonej fasoli w zalewie
- 400 g kukurydzy w zalewie
- 2 marchewki
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, po czym pokroić w kostkę, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzoną przełożyć do miski. Kukurydzę oraz fasolę czerwoną osączyć z zalewy i dodać do ugotowanej marchewki. Szczypiorek pokroić drobno i dodać do składników. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i przełożyć do miski.
Komentarze (0)