Sałatka fasolowa z kukurydzą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2078
Sałatka fasolowa z kukurydzą
fot. Dinner Series / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 400 g kukurydzy w zalewie
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, po czym pokroić w kostkę, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzoną przełożyć do miski. Kukurydzę oraz fasolę czerwoną osączyć z zalewy i dodać do ugotowanej marchewki. Szczypiorek pokroić drobno i dodać do składników. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów