Sałatka fasolowa z jabłkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2081
Składniki:
- 1 puszka białej fasoli
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 3 jabłka
- 2 ogórki korniszony
- 2 ugotowane ziemniaki
- 1 duży por
- 5 łyżek oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- sok z jednej cytryny
- sól
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
- zioła prowansalskie
- ząbek czosnku
- 2 łyżeczki musztardy miodowej
Opis przygotowania:
Otworzyć puszki z fasolą i odsączyć zalewę. Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć nasiona i pokroić w kostkę. Por po oczyszczeniu przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki. Ugotowane ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę razem z ogórkami. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać oliwę, sok z cytryny, sos sojowy, musztardę miodową, rozgnieciony czosnek oraz łyżeczkę ziół prowansalskich. Całość wymieszać, doprawić solą, pieprzem i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)