Yorkshire pudding

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4164
Yorkshire pudding
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 280 ml mleka
  • 125 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Mąkę przesypać do miski i wymieszać z cukrem i szczyptą soli. Wbić do niej jajka, wlać mleko i z całości wyrobić mikserem ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Wyrobione ciasto przelać do małych foremek do pieczenia wysmarowanych olejem, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i piec na zloty kolor. Upieczone ciasto wyciągnąć z piekarnika, foremek i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów