Yorkshire pudding
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4164
Składniki:
- 280 ml mleka
- 125 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżeczki cukru
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Mąkę przesypać do miski i wymieszać z cukrem i szczyptą soli. Wbić do niej jajka, wlać mleko i z całości wyrobić mikserem ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Wyrobione ciasto przelać do małych foremek do pieczenia wysmarowanych olejem, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i piec na zloty kolor. Upieczone ciasto wyciągnąć z piekarnika, foremek i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)