Bezowiec z dżemem i kajmakiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 506
Bezowiec z dżemem i kajmakiem

Składniki:

  • 200 g dowolnego dżemu
  • 15 szt. gotowych bezów
  • 2 opakowania krakersów
  • 1 opakowanie kremu karpatka (bez gotowania)
  • 1 puszka kajmaku
  • mleko do sporządzenia kremu karpatka zgodnie z przepisem na opakowaniu
  • blacha do do pieczenia 35x25 cm

Opis przygotowania:

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie odmierzyć tyle mleka ile jest napisane na opakowaniu kremu karpatka i przelać je do miski. Wsypać do niego proszek do sporządzenia kremu i miksować wszystko przez 5 minut. Powstały krem podzielić na dwie części. Na dno blachy do pieczenia wyłożyć krakersy i wysmarować je pierwszą częścią sporządzonego wcześniej kremu. Na krem nałożyć kolejne krakersy i smarować je dżemem. Na dżem ułożyć kolejne krakersy i posmarować je drugą częścią pozostawionego kremu. Na kremie ułożyć warstwę kolejnych krakersów, a ich wierzch posmarować kajmakiem. Na kajmak wyłożyć gotowe bezy i włożyć wszystko do lodówki na około 12 godzin. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki i podzielić na porcje.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów