Bezowiec z dżemem i kajmakiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 699
Składniki:
- 200 g dowolnego dżemu
- 15 szt. gotowych bezów
- 2 opakowania krakersów
- 1 opakowanie kremu karpatka (bez gotowania)
- 1 puszka kajmaku
- mleko do sporządzenia kremu karpatka zgodnie z przepisem na opakowaniu
- blacha do do pieczenia 35x25 cm
Opis przygotowania:
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie odmierzyć tyle mleka ile jest napisane na opakowaniu kremu karpatka i przelać je do miski. Wsypać do niego proszek do sporządzenia kremu i miksować wszystko przez 5 minut. Powstały krem podzielić na dwie części. Na dno blachy do pieczenia wyłożyć krakersy i wysmarować je pierwszą częścią sporządzonego wcześniej kremu. Na krem nałożyć kolejne krakersy i smarować je dżemem. Na dżem ułożyć kolejne krakersy i posmarować je drugą częścią pozostawionego kremu. Na kremie ułożyć warstwę kolejnych krakersów, a ich wierzch posmarować kajmakiem. Na kajmak wyłożyć gotowe bezy i włożyć wszystko do lodówki na około 12 godzin. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki i podzielić na porcje.
Komentarze (0)