Sałatka drobiowa z orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2124
Składniki:
- 4 filety z piersi kurczaka
- 200 g białej fasoli perłowej
- 200 g selera naciowego
- 100 g orzeszków ziemnych
- 1 cebula
- pęczek szczypiorku
- 5 łyżek oliwy
- czerwona papryka w proszku
- sól
Opis przygotowania:
Filety umyć, osączyć, natrzeć solą i papryką. Pokroić w paski. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć mięso. Cebulkę i seler pokroić w kostkę. Uprzednio namoczoną fasolkę ugotować. Cebulkę, seler i orzechy smażyć na patelni aż do zarumienienia. Połączyć z ugotowaną fasolką i kawałkami kurczaka. Wymieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę podawać ze świeżym pieczywem.
Komentarze (0)