Sałatka drobiowa z orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2143

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 200 g białej fasoli perłowej
  • 200 g selera naciowego
  • 100 g orzeszków ziemnych
  • 1 cebula
  • pęczek szczypiorku
  • 5 łyżek oliwy
  • czerwona papryka w proszku
  • sól

Opis przygotowania:

Filety umyć, osączyć, natrzeć solą i papryką. Pokroić w paski. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć mięso. Cebulkę i seler pokroić w kostkę. Uprzednio namoczoną fasolkę ugotować. Cebulkę, seler i orzechy smażyć na patelni aż do zarumienienia. Połączyć z ugotowaną fasolką i kawałkami kurczaka. Wymieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę podawać ze świeżym pieczywem.

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów