Sałatka z jajkiem, śmietaną i serem pleśniowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3044
Sałatka z jajkiem, śmietaną i serem pleśniowym
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml śmietany kremówki
  • 25 g sera pleśniowego Adelost
  • 20 g krakersów solonych
  • 4 jajka
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 1 kapusta pekińska
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę pekińską oraz dymkę ze szczypiorkiem pokroić na drobne kawałki i przełożyć na talerz. Jajka włożyć do rondla, po czym zalać je wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić na połówki i dodać do składników. Następnie całość oprószyć szczyptą soli, zalać śmietaną kremówką i posypać pokruszonym serem pleśniowym. Gotową sałatkę podawać z solonymi krakersami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów