Sałatka z jajkiem, śmietaną i serem pleśniowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3044
Składniki:
- 150 ml śmietany kremówki
- 25 g sera pleśniowego Adelost
- 20 g krakersów solonych
- 4 jajka
- 2 dymki ze szczypiorkiem
- 1 kapusta pekińska
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę pekińską oraz dymkę ze szczypiorkiem pokroić na drobne kawałki i przełożyć na talerz. Jajka włożyć do rondla, po czym zalać je wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić na połówki i dodać do składników. Następnie całość oprószyć szczyptą soli, zalać śmietaną kremówką i posypać pokruszonym serem pleśniowym. Gotową sałatkę podawać z solonymi krakersami.
Komentarze (0)