Sałatka Ambrozja
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4279
Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki
- 20 g cukierków pudrowych
- 20 g suszonych ananasów
- 20 g suszonej wiśni
- 4 mandarynki
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżka cukru pudru
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Suszone wiśnie oraz ananasy sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Mandarynki umyć, obrać ze skóry, a miąższ pokroić w kostkę. Śmietanę ubić trzepaczką z cukrem pudrem na puszystą pianę i przełożyć do miski. Wsypać do tego wiórki kokosowe, posypać mielonym cynamonem, dodać sparzone wcześniej wiśnie, ananasy oraz pokrojone mandarynki. Całość zasypać cukierkami pudrowymi.
Komentarze (0)