Sałata z jajkiem i boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2372
Sałata z jajkiem i boczkiem
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 20 g wędzonego boczku
  • 4 jajka
  • 2 cebule szalotki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 główka sałaty
  • 1 pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Jajka przełożyć do rondla, zalać wodą i ugotować na miękko. Następnie obrać ze skorupek i pokropić w ćwiartki. Sałatę oraz rukolę umyć, osaczyć z wody i połączyć z jajkami. Dodać do tego obraną i pokrojoną w drobną kostkę szalotkę. Wszystko oprószyć pieprzem i solą. Boczek wędzony pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i dodać do składników. Miód zmieszać z oliwą z oliwek, a następnie wymieszać z całością.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów