Sałata z jajkiem i boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2372
Składniki:
- 20 g wędzonego boczku
- 4 jajka
- 2 cebule szalotki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki miodu
- 1 główka sałaty
- 1 pęczek rukoli
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Jajka przełożyć do rondla, zalać wodą i ugotować na miękko. Następnie obrać ze skorupek i pokropić w ćwiartki. Sałatę oraz rukolę umyć, osaczyć z wody i połączyć z jajkami. Dodać do tego obraną i pokrojoną w drobną kostkę szalotkę. Wszystko oprószyć pieprzem i solą. Boczek wędzony pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i dodać do składników. Miód zmieszać z oliwą z oliwek, a następnie wymieszać z całością.
Komentarze (0)