Grzanki z boczkiem i sałatą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2124
Składniki:
- 20 g wędzonego boczku
- 5 dag tartego parmezanu
- 4 kromki chleba cebulowego
- 2 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki. Pomidory pokroić na drobne i dodać do sałaty. Następnie wlać do tego oliwę z oliwek, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i przełożyć na talerz. Kromki chleba pokroić w kostkę, po czym zrumienić na rozgrzanej oliwie na patelni. Zrumienione dodać do pozostałych składników. Boczek pokroić w kostkę, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, zrumienić, ściągnąć z ognia i dodać do grzanek. Wszystko posypać tartym parmezanem.
Komentarze (0)