Sałata z jajkami, miodem i boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2204
Składniki:
- 30 g wędzonego boczku
- 4 jajka
- 3 łyżki miodu
- 2 cebule szalotki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 główka salaty
- 1 pęczek rukoli
- 0,5 łyżeczki mielonej gorczycy
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Sałatę i rukolę dokładnie umyć, osączyć z wody, pokroić na kawałki i oprószyć szczyptą pieprzu i soli. Miód wymieszać z oliwą z oliwek, dodać do tego mieloną gorczycę i wstawić do lodówki na 10 minut. Jajka ugotować na półmiękko, obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki i włożyć na sałatę. Boczek wędzony pokroić w kostkę, przysmażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i wyłożyć na sałatę. Miód wyciągnąć z lodówki i polać nim całość.
Komentarze (0)