Sałata po kalifornijsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1465
Składniki:
- 1 główka sałaty zielonej
- 2 duże pomarańcze
- 4 łyżki oliwy
- 1łyżka octu owocowego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Sałatę dokładnie wymyć, osuszyć i każdy liść pokroić na trzy części, a następnie ułożyć do salaterki. Pomarańcze umyć, obrać ze skóry, jedną pokroić w cząstki, a z drugiej wycisnąć sok. Sok zmieszać z oliwą, octem, musztardą solą, pieprzem i zalać całą sałatę. Sałatę włożyć na 15 minut do lodówki, po czym podawać do spożycia.
Komentarze (0)