Sałata po kalifornijsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1358
Sałata po kalifornijsku
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 główka sałaty zielonej
  • 2 duże pomarańcze
  • 4 łyżki oliwy
  • 1łyżka octu owocowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Sałatę dokładnie wymyć, osuszyć i każdy liść pokroić na trzy części, a następnie ułożyć do salaterki. Pomarańcze umyć, obrać ze skóry, jedną pokroić w cząstki, a z drugiej wycisnąć sok. Sok zmieszać z oliwą, octem, musztardą solą, pieprzem i zalać całą sałatę. Sałatę włożyć na 15 minut do lodówki, po czym podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów