Parówki w cieście z sałatą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1990
Składniki:
- 200 g mrożonego ciasta francuskiego
- 2 parówki z indyka
- 2 łyżki śmietany 12%
- 1 łyżka octu 10%
- 1 główka sałaty
- 1 łyżeczka cukru
- 0,5 szklanki letniej wody
- szczypta soli
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Sałatę umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie podłużne plastry i przełożyć ją do miski. Następnie skropić ją octem i śmietaną, po czym doprawić do smaku szczyptą soli oraz cukrem i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnią wodą i pokroić w podłużne plastry o szerokości 6 cm. Parówki pozbawić skóry, zawinąć je w plastry ciasta, włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć je na rumiany kolor. Gotowe osączyć z tłuszczu i dodać do sałaty w misce.
Komentarze (0)