Sajgonki z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4723
Składniki:
- Ciasto filo:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki oleju
- sól do smaku
- woda (ok. 2/3 szklanki)
- Nadzienie:
- 2 średnie marchewki (ugotowane na półmiękko)
- 10 dag fasolki szparagowej ugotowanej
- 1 papryka czerwona
- 1 ostra papryka chili
- 1 łyżka maggi w płynie
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Paprykę czerwoną i chili oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paski, a marchewkę na cienkie słupki. 3 łyżki oleju rozgrzać na patelni, włożyć papryki, fasolkę szparagową i marchewkę. Dodać maggi. Wszystko smażyć ok. 4 minut. Potem dodać bułkę tartą i smażyć jeszcze ok. 1 minuty. Na koniec dodać posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzić. Placki filo posmarować olejem. Na posmarowanej stronie placka nakładać po łyżce warzyw. Dłuższe boki ciasta założyć do środka i zwinąć w ruloniki.
Olej do smażenia rozgrzać, smażyć w nim sajgonki ok. 2 minut obracając.
Podawać gorące.
Olej do smażenia rozgrzać, smażyć w nim sajgonki ok. 2 minut obracając.
Podawać gorące.
Komentarze (0)