Sajgonki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2688
Składniki:
- papier ryżowy;
- ugotowana pierś z kurczaka;
- prażona cebulka;
- 1 ugotowana marchewka;
- grzyby marynowane;
- 2 dymki
- sól, pieprz.
Opis przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokroić drobno w kosteczkę.
2. Marchew pokroić w cienkie paseczki.
3. Pokroić dymki, grzyby.
4. Wszystko wymieszać, dodać sól, pieprz.
5. Przygotować papier: zwilżyć każdy arkusz wodą. Na każdym arkuszu ułożyć porcje nadzienia i zwinąć.
6. Wstawić do lodówki na 30 minut.
7. Rozgrzać olej na patelni (albo w woku). Smażyć ruloniki na złoty kolor.
Smacznego!
2. Marchew pokroić w cienkie paseczki.
3. Pokroić dymki, grzyby.
4. Wszystko wymieszać, dodać sól, pieprz.
5. Przygotować papier: zwilżyć każdy arkusz wodą. Na każdym arkuszu ułożyć porcje nadzienia i zwinąć.
6. Wstawić do lodówki na 30 minut.
7. Rozgrzać olej na patelni (albo w woku). Smażyć ruloniki na złoty kolor.
Smacznego!
Komentarze (0)