Tofu z kiełkami fasoli

Oceń:
(4 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4685
Tofu z kiełkami fasoli
fot. Andrea_Nguyen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g jedwabistego tofu
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz cayenne

Opis przygotowania:

Kiełki fasoli mung sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Szczypiorek oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Szczypiorek pokroić na kawałki. Następnie tofu pokroić w kostkę i lekko zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zrumienionego tofu dodać pokrojoną paprykę, doprawić pieprzem cayenne oraz solą, wymieszać i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego kiełki fasoli i pokrojony szczypiorek. Wymieszać i smażyć przez kolejną minutę pod przykryciem. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów