Tofu z kiełkami fasoli
Oceń:
(4 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4685
Składniki:
- 40 g jedwabistego tofu
- 30 g kiełków fasoli mung
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 1 czerwona papryka
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz cayenne
Opis przygotowania:
Kiełki fasoli mung sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Szczypiorek oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Szczypiorek pokroić na kawałki. Następnie tofu pokroić w kostkę i lekko zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zrumienionego tofu dodać pokrojoną paprykę, doprawić pieprzem cayenne oraz solą, wymieszać i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego kiełki fasoli i pokrojony szczypiorek. Wymieszać i smażyć przez kolejną minutę pod przykryciem. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.
Komentarze (0)