Rzodkiew marynowana z papryką konserwową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4085
Składniki:
- 2 papryczki chili
- 1 kg białej rzodkwi
- Na marynatę:
- 3 szklanki wody
- 2 ziela angielskie
- 2 ziarna pieprzu
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka nie pełna łyżka soli
- 1 szklanka octu
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
Opis przygotowania:
Rzodkiew oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Następnie rzodkiew obrać ze skóry i przekroić na połowy. Przekrojone wraz z papryką przełożyć do słoja litrowego.
Przygotować marynatę: wodę zmieszać z octem, cukrem, miodem, mielonym imbirem i solą. Potem dodać do tego ziele angielskie oraz pieprz, wymieszać i zagotować w dużym garnku. Zagotowanymi składnikami zalać rzepę z papryką w słoju i zagotować. Zagotowane wyciągnąć i trzymać w temperaturze pokojowej.
Przygotować marynatę: wodę zmieszać z octem, cukrem, miodem, mielonym imbirem i solą. Potem dodać do tego ziele angielskie oraz pieprz, wymieszać i zagotować w dużym garnku. Zagotowanymi składnikami zalać rzepę z papryką w słoju i zagotować. Zagotowane wyciągnąć i trzymać w temperaturze pokojowej.
Komentarze (0)