Rzodkiew marynowana z papryką konserwową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4085
Rzodkiew marynowana z papryką konserwową
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 papryczki chili
  • 1 kg białej rzodkwi
  • Na marynatę:
  • 3 szklanki wody
  • 2 ziela angielskie
  • 2 ziarna pieprzu
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka nie pełna łyżka soli
  • 1 szklanka octu
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru

Opis przygotowania:

Rzodkiew oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Następnie rzodkiew obrać ze skóry i przekroić na połowy. Przekrojone wraz z papryką przełożyć do słoja litrowego.

Przygotować marynatę: wodę zmieszać z octem, cukrem, miodem, mielonym imbirem i solą. Potem dodać do tego ziele angielskie oraz pieprz, wymieszać i zagotować w dużym garnku. Zagotowanymi składnikami zalać rzepę z papryką w słoju i zagotować. Zagotowane wyciągnąć i trzymać w temperaturze pokojowej.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów