Grzanki z kiełbasą i sałatką konserwową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1996
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 pęta kiełbasy śląskiej
- 2 bułki maślane
- 2 łyżki sałatki konserwowej w zalewie z kapustą
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Bułki maślane przekroić na połówki i zrumienić je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni na średnim ogniu. Potem ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz. Kiełbasę śląską przekroić w poprzek na połówki i ponacinać ją nożem co 1 cm. Następnie naciętą kiełbasę przełożyć na rozgrzany mocno olej na patelni, oprószyć ją szczyptą soli, pieprzu, mieloną papryką, suszonym oregano i smażyć do chwili, aż dobrze się przyrumieni na średnim ogniu. Wtedy ściągnąć ją z ognia i nałożyć na usmażone wcześniej bułki. Sałatkę konserwową osączyć z nadmiaru zalewy i dodać ja do całości. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)