Tortilla warzywna z komosą ryżową
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1388
Składniki:
- 400 g komosy ryżowej
- 400 g czerwonej fasoli w zalewie
- 300 g kukurydzy w zalewie
- 4 placki tortilli
- 2 czerwone, słodkie papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 0,5 szklanki wody
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki oraz paprykę umyć i odsączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w drobną kostkę. Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 5 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować, wymieszać z pokrojonymi wcześniej warzywami oraz fasolą czerwoną i kukurydzą. Placki tortilli skropić wodą, przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund. Po tym czasie ściągnąć je z patelni, wyłożyć na nią wymieszane wcześniej składniki i zawinąć w rulony.
Komentarze (0)