Rzepa w cieście z kolendrą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 773
Rzepa w cieście z kolendrą
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 350 g ciasta francuskiego
  • 3 białe rzepy
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • natka zielonej kolendry
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Rzepę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Następnie rzepę obrać ze skóry i pokroić grubą słomkę. Ciasto francuskie wysmarować tylko z jednej strony letnią woda i nałożyć na nie pokrojoną rzepę oraz gałązki natki kolendry. Całość oprószyć szczyptą soli, zawinąć w rulony i ostrym nożem ponacinać ciasto. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Gotowe wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i przestudzić.

0 komenatrzy

Podobne przepisy