Rzepa w cieście z kolendrą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1758
Składniki:
- 350 g ciasta francuskiego
- 3 białe rzepy
- 0,5 szklanki letniej wody
- natka zielonej kolendry
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Rzepę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Następnie rzepę obrać ze skóry i pokroić grubą słomkę. Ciasto francuskie wysmarować tylko z jednej strony letnią woda i nałożyć na nie pokrojoną rzepę oraz gałązki natki kolendry. Całość oprószyć szczyptą soli, zawinąć w rulony i ostrym nożem ponacinać ciasto. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Gotowe wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i przestudzić.
Komentarze (0)