Brzoskwinie zapiekane z rzepą i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1811
Brzoskwinie zapiekane z rzepą i serem
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 brzoskwinie
  • 2 łyżki tartego sera cheddar
  • 2 łyżki sera Roquefort
  • 1 biała rzepa

Opis przygotowania:

Brzoskwinie oraz rzepę umyć i osączyć z wody. Następnie rzepę obrać ze skóry, pokroić ją w cienkie plastry i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Brzoskwinie pozbawić pestek, po czym miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej rzepy w naczyniu. Całość posypać tartym serem cheddar i serem Roquefort, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do do miękkości składników. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów