Brzoskwinie zapiekane z rzepą i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1811
Składniki:
- 4 brzoskwinie
- 2 łyżki tartego sera cheddar
- 2 łyżki sera Roquefort
- 1 biała rzepa
Opis przygotowania:
Brzoskwinie oraz rzepę umyć i osączyć z wody. Następnie rzepę obrać ze skóry, pokroić ją w cienkie plastry i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Brzoskwinie pozbawić pestek, po czym miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej rzepy w naczyniu. Całość posypać tartym serem cheddar i serem Roquefort, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do do miękkości składników. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.
Komentarze (0)