Ryż z pieczonym ananasem i tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2298
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 1 puszka ananasa w plastrach
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 10 dag kolorowego maczku cukrowego
- gotowa polewa toffi
- 30 g tofu
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na środek talerza. Tofu pokroić w trójkąty i smażyć na rozgrzanej 1 łyżce oliwy na rumiany kolor, następnie osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Plastry ananasa osączyć z zalewy, wyłożyć na rozgrzaną patelnię z 1 łyżką oliwy i smażyć przez 2 minuty, po czym wyłożyć na talerz i obsypać cukrowym maczkiem. Całość polać gotową polewa toffi.
Komentarze (0)