Ryż z pieczonym ananasem i tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1502
Ryż z pieczonym ananasem i tofu
fot. rusvaplauke / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 puszka ananasa w plastrach
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dag kolorowego maczku cukrowego
  • gotowa polewa toffi
  • 30 g tofu
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na środek talerza. Tofu pokroić w trójkąty i smażyć na rozgrzanej 1 łyżce oliwy na rumiany kolor, następnie osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Plastry ananasa osączyć z zalewy, wyłożyć na rozgrzaną patelnię z 1 łyżką oliwy i smażyć przez 2 minuty, po czym wyłożyć na talerz i obsypać cukrowym maczkiem. Całość polać gotową polewa toffi.

0 komenatrzy

Podobne przepisy