Ryż z marchewką i orzeszkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3358
Składniki:
- 1 szkl ugotowanego ryżu
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka koperku
- pół szkl solonych orzeszków arachidowych
- 1 łyżka oleju
Opis przygotowania:
Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o najmniejszych otworach. Koperek drobno posiekać.
Na rozgrzany olej wrzucić orzeszki i chwilę smażyć,po czym dodać ryz, marchewkę, koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podawać na ciepło.
Na rozgrzany olej wrzucić orzeszki i chwilę smażyć,po czym dodać ryz, marchewkę, koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podawać na ciepło.
Komentarze (0)